ARAPLARIN ANTALYA’YA BAKIŞI


ARAPLARIN ANTALYA’YA BAKIŞI[1]
Özet
Antalya tarihte olduğu gibi günümüzde de Arapların dikkatini çekmiştir. Araştırmamız sonucunda Arapların Antalya’ya bakışları ilgili 15 adet dergi ve gazete araştırmasına ulaşılmıştır. Bu araştırmalarda Antalya’nın tarihi geçmişi, coğrafi önemi, turistik ve tarihi yerlerinden bahsedilmiştir. Özellikle Arap turistlerin Antalya’yı tercih ettikleri göze çarpmış, Arap dünyasında günlük dergi ve gazetelerde haber olarak çıktığı görülmüştür. Bu çalışmalarda Antalya’nın turistik yönü kadar siyasal ve bölgesel sorunların ele alındığı, konuşulduğu ve uluslararası zirvelerin burada yapıldığı vurgulanmıştır.
Amacım elde ettiğim kaynaklarından güncel ve dikkat çekici bir bildiri sunarak Antalya’nın Araplar tarafından bilinirliği turistik, ekonomik ve siyasi konumunu ortaya koymaktır. Çünkü İslam dünyasının büyük bir bölümünü oluşturan Arap dünyası tarihi geçmişi ve coğrafi yakınlığı ile iç içe olup yakında ilişkilerimizin olduğu bölgelerden sayılır.

arabs Opinions about Antalya
Abstract
Just as Antalya is in history, today we are attracted to the attention of the Arabs. As a result of our research, fifteen magazines and newspapers related to the Arabs' gaze were reached. In these researches, Antalya's historical past, geographical importance, touristic and historical places are mentioned. Especially Arab tourists have been attracted to Antalya, where they prefer Antalya, and in the Arab world they have appeared as daily news articles in daily journals and newspapers. These studies emphasized that the political and regional problems as well as the touristic aspect of Antalya were discussed, spoken and the international summits were held here.
Our aim is to present awareness and economic and political position of Antalya by Arabs by presenting an up-to-date and remarkable statement from the sources I have obtained. Because the Arab world, which makes up a large part of the Islamic world, is counted from the regions in which we are closely intertwined with historical background and geographical proximity.


[1] İZZETULLAH ZEKİ, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Bölümü Öğretim Görevlisi/raksoy@mehmetakif.edu.tr

Yorumlar

Popüler Yayınlar